Vrij Land Wageningen
Bevrijden doe je hier en nu

Vrij Land Wageningen

Vrij koop van land voor vrijplaats

Binnenkort start een crowdfunding om een hectare grond te kopen. Dit land wordt gedoneerd aan een vereniging die het nooit meer mag verkopen. Op deze manier bevrijden we samen het land van economische groeidwang en wordt het weer een meente (commons) van iedereen.

Een vrijplaats in Wageningen is een rafelrand waar mens en natuur samen diversiteit en veerkracht genereren. Hier ontstaan culturele en natuurlijke vernieuwingen. Denk bijvoorbeeld aan studenten in Tiny-houses die in 5 jaar tijd een voedselbos aanplanten om daarna naar de volgende hectare te verhuizen.

 

Meer muziek op straat

Je zult vanaf heden meer muzikanten in de binnenstad van Wageningen tegenkomen. Op woensdag en zaterdag kan je in de Hoogstraat en op de markt genieten van diverse Wageningse muzikanten. Af en toe zal er ook op een zondag of feestdag gespeeld worden. Het project heet ‘Meer muziek op straat’ en is bedacht door Erik Groen.

De gemeente geeft hem subsidie om 85 straatmuziek vergunningen bij de gemeente aan te vragen.
Om de binnenstad te verlevendigen heeft de gemeente Wageningse makers gevraagd met ideeën te komen. De subsidie is ook bedoelt om Wageningse makers financieel te ondersteunen. Erik verdient iets met het coördineren en muzikanten kunnen nu op straat bijverdienen.

Zelf speelt Erik accordeon en zingt erbij. Voor hem voelt het op straat mogen spelen als bestaanszekerheid, het gevoel altijd eerlijk een maaltijd te kunnen verdienen als dat nodig is. In Wageningen is er een drempel opgeworpen tegen het op straat spelen. Je moet drie weken van tevoren een vergunning van 28 euro aanvragen. Dit om overlast tegen te gaan.

De bedoeling van dit project is om zonder overlast te veroorzaken een laagdrempelig podium te bieden voor alle Wageningse muzikanten. Per speeldag wisselen meerdere muzikanten of groepen elkaar af, de groepsgrootte is maximaal 4, om het half uur zoeken ze een nieuw plekje en versterking is niet toegestaan.Speel jij een instrument of ken je iemand die op straat wil spelen?

Stuur een mail naar info@hjgroen.nl

Wageningen als Ecodorp

Ecologisch gezien staan we aan de rand van de woestijnwereld en het water staat tot onze nek. Wageningen begon 5000 jaar geleden op de Wageningse berg. De grafheuvels liggen er tot op de dag van vandaag. De Wageningse berg is het verleden en de toekomst van Wageningen. Als het weer ons verrast en regenwater niet meer tegen te houden is kunnen we de berg op. Als de zeespiegel stijgt en we stoppen met pompen kunnen we de berg op. Daarom bouwt Wageningen Ecodorp (WE) op de Dorschkamp een structuur op die zichzelf nog duizenden jaren kan voeden. Op het gebied van landbouw, wonen, werken en samenleven doet WE alles wat we ons kunnen voorstellen. Wageningen Ecodorp is een idee en een plek voor iedereen die de grenzen van zichzelf, de samenleving en de aarde respecteert.

 info@wageningenecodorp.nl